Dziś: 25 Kwiecień 2018    |    Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Twój 1% może stanowić niewielką kwotę, ale jeśli jest przekazywany przez wiele osób, w dodatku systematycznie, z roku na roku, wtedy stanowi ogromne wsparcie. Zachęcamy stałych darczyńców również w tym roku do przekazania 1% podatku na dzieła Caritas Kieleckiej. Zapraszamy do tej formy pomocy potrzebującym również tych, którzy jeszcze nie wspierali naszych działań w ten sposób. Twój dar może stać się wsparciem dla osób chorych, cierpiących, bezdomnych, starszych oraz dzieci i rodzin ubogich.

czytaj całość ...Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Rozkwitły Pola Nadziei!

Wiosenna przyroda w całej pełni budzi się do życia. Na rabatach Pól Nadziei rozkwitają żonkile posadzone jesienią m.in. przy Hospicjum i przy ulicy Warszawskiej w Kielcach (obok Galerii Korona) oraz w różnych miejscach diecezji.  Nadszedł więc  czas działania, czas miłosierdzia. W związku z tym rozpoczynamy wiosenną edycję kampanii Pola Nadziei, która ma na celu uwrażliwienie społeczeństwa na potrzeby osób terminalnie chorych i zbieranie środków na działalność Hospicjum im. Św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.

czytaj całość ...Rozkwitły Pola Nadziei!

Pielgrzymowaliśmy do Sanktuarium w Łagiewnikach

W sobotę 14 kwietnia 2018 roku odbyła się XV Ogólnopolska Pielgrzymka Pracowników i Wolontariuszy Caritas do Sanktuarium Bożego Miłosierdzia w Krakowie.Z Caritas Diecezji Kieleckiej w spotkaniu wzięło udział ok. 100 osób, a wśród nich pracownicy różnych placówek, wolontariusze indywidualni, członkowie Szkolnych Kół Caritas z Brynicy, Porzecza i Sukowa oraz Parafialne Zespoły Caritas z parafii Św. Wojciecha w Kielcach, Świętego Krzyża w Kielcach i Wszystkich Świętych w Brzezinach.

czytaj całość ...Pielgrzymowaliśmy do Sanktuarium w Łagiewnikach

Zapraszamy na kurs kierownika wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej kolejny raz organizuje „Kurs kierownika wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia kierownikiem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp.

czytaj całość ...Zapraszamy na kurs kierownika wypoczynku

W świetlicy „U Józefa” odbyły się warsztaty dla rodziców

W ramach projektu „Wskazówki życia w świetlicach CARITAS” podopieczni świetlic środowiskowych i socjoterapeutycznych z województwa świętokrzyskiego mają organizowane różne zajęcia. Historia, matematyka, język angielski, informatyka to niektóre z nich. Ponadto, organizowane są spotkania z psychologiem, nie tylko dla dzieci, ale również dla rodziców. Świetlica Środowiskowa CARITAS „U Józefa” w Kielcach aktywnie bierze udział w tym projekcie.

czytaj całość ...W świetlicy „U Józefa” odbyły się warsztaty dla rodziców

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL