Dziś: 27 Styczeń 2020    |    Imieniny: Angela, Jan, Przybysław

Kurs wychowawcy wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza na „Kurs wychowawcy wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia opiekunem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp. Kurs odbędzie się w dniach 7, 14, 21, 28 marca 2020 roku w godzinach 8.00-15.00 w Centrum Integracji Społecznej w Kielcach na ul. Wesoła 54.

czytaj całość ...Kurs wychowawcy wypoczynku

Spotkanie Opłatkowe wolontariuszy PZC z Biskupem Janem Piotrowskim

W  Niedzielę Chrztu Pańskiego 12 stycznia 2020 r. w kościele akademickim pw. św. Jana Pawła II w Kielcach odbyło się świąteczne spotkanie wolontariuszy Parafialnych Zespołów Caritas z diecezji kieleckiej. Głównym punktem uroczystości była Eucharystia sprawowana pod przewodnictwem Biskupa Kieleckiego Jana Piotrowskiego w intencji wszystkich członków Parafialnych Zespołów Caritas i dzieł przez nich podejmowanych.

czytaj całość ...Spotkanie Opłatkowe wolontariuszy PZC z Biskupem Janem Piotrowskim

Jasełka w Kidowie

W dniu 9 stycznia 2020 r. Schronisko Caritas im. Św. Jana Pawła II w Kidowie odwiedziły dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 3 w Dzwono – Sierbowicach na czele z panią dyrektor Alicją Baran, z nauczycielami i katechetą ojcem Lucjanem.

czytaj całość ...Jasełka w Kidowie

Poświęcenie Świetlicy Wiejskiej w Śladkowie Dużym

Dnia 9 stycznia 2020 r. biskup Jan Piotrowski dokonał poświęcenia Świetlicy Wiejskiej w Śladkowie Dużym w gminie Chmielnik. To nowa placówka wsparcia dziennego w strukturach Caritas Diecezji Kieleckiej, która została wybudowana i oddana do użytku w ubiegłym roku dzięki wsparciu finansowemu z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich i Gminy Chmielnik.

czytaj całość ...Poświęcenie Świetlicy Wiejskiej w Śladkowie Dużym

Rusza kolejna edycja Programu Pomocy Żywnościowej

Caritas Diecezji Kieleckiej rozpoczyna kolejną edycję Programu Operacyjnego Pomoc Żywnościowa 2014 – 2020, Podprogram 2019. Pomoc udzielana jest osobom i rodzinom, które z powodu trudnej sytuacji i niskich dochodów nie mogą zapewnić sobie odpowiedniego wyżywienia.

czytaj całość ...Rusza kolejna edycja Programu Pomocy Żywnościowej

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL