Dziś: 19 Luty 2019    |    Imieniny: Arnold, Konrad, Marceli

„Jak zdobywać środki na dobro?” - spotkanie opiekunów SKC

Tradycyjnie na początku każdego semestru szkolnego Caritas Diecezji Kieleckiej organizuje konferencję szkoleniową dla opiekunów Szkolnych Kół Caritas. Ostatnie takie spotkanie odbyło się 13 lutego 2019 roku w Centrum Integracji Społecznej w Kielcach. Przybyło na nie 40 nauczycieli pracujących z młodymi wolontariuszami.

czytaj całość ...„Jak zdobywać środki na dobro?” - spotkanie opiekunów SKC

Walentynek czar…

Walentynki, czyli przypadający na 14. lutego dzień zakochanych, już na dobre zadomowiły się w naszej tradycji. Symbolem tego dnia jest czerwone serce i takimi właśnie sercami udekorowana była sala Zespołu Placówek Caritas w Proszowicach, w której spotkali się uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy i zaproszeni goście z Dziennego Domu „SENIOR+”.

czytaj całość ...Walentynek czar…

Walentynkowe "Serce dla Hospicjum"

Zbliża się dzień św. Walentego, czyli popularne Walentynki, które obchodzone są 14 lutego każdego roku w wielu krajach na świecie jako Dzień Zakochanych. W tym dniu wiele osób pragnie sobie okazać sympatię poprzez drobne gesty i upominki. Z tej okazji wolontariusze Hospicjum Caritas w Kielcach zainicjowali akcję "Serce dla Hospicjum".

czytaj całość ...Walentynkowe "Serce dla Hospicjum"

Dzień Chorego w kieleckim Hospicjum

11 lutego 2019 w Hospicjum św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach odbyły się obchody XXVII Światowego Dnia Chorego, którym przewodniczył bp Marian Florczyk. Głównym punktem uroczystości była Eucharystia sprawowana w kaplicy Hospicjum w intencji osób chorych.

czytaj całość ...Dzień Chorego w kieleckim Hospicjum

Biskup Piotrowski na Dniu Chorego w Piekoszowie

10 lutego 2019 r. w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyły się diecezjalne obchody XXVII Światowego Dnia Chorego. Wzięło w nich udział ponad 300 osób z Zespołu Placówek Caritas w Piekoszowie oraz liczni goście z Kielc i okolic. Mszy Świętej o 11.30 przewodniczył ks. bp Jan Piotrowski.

czytaj całość ...Biskup Piotrowski na Dniu Chorego w Piekoszowie

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL