Dziś: 1 Marzec 2017    |    Imieniny: Antonina, Antoni, Albin

Pełne atrakcji ferie w kieleckich świetlicach

W czasie ferii zimowych w kieleckich świetlicach środowiskowych Caritas dzieci mogły skorzystać z wielu ciekawych propozycji spędzenia wolnego czasu.. W Świetlicy " Pod Aniołem" z takiego wypoczynku skorzystało łącznie 50 dzieci. Na wychowanków czekało mnóstwo atrakcji. Zwiedzili oni Jaskinię Raj, uczestniczyli w ciekawych warsztatach w Muzeum Narodowym w Kielcach oraz w Energetycznym Centrum Nauki w Kielcach, odpoczywali na pływalni, w bawialni czy kręgielni. Nie zabrakło seansów filmowych oraz zajęć sportowych pod bacznym okiem trenera Korony. Wraz z rówiesnikami ze Świetlicy " U Józefa " dzieci wyjechały na kilkudniowy wypoczynek do Ośrodka Wypoczynkowego w Kaczynie. Tam przygotowano dla nich m.in. ognisko, kulig i dyskotekę. Odbyły sie też zajęcia profilaktyczne, które są ważnym elementem w kształtowaniu właściwych postaw naszych wychowanków. Dla wszystkich dzieci był to niezapomniany czas, pełen radości i nowych doświadczeń.

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 21 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg