You are currently viewing Zapisy na kolonie dla dzieci z Miechowa

Zapisy na kolonie dla dzieci z Miechowa

Rozpoczęły się zapisy na kolonie organizowane przez Caritas Diecezji Kieleckiej w dniach 6 – 17 lipca 2023 r. w miejscowości Chłapowo nad Morzem Bałtyckim. W turnusie weźmie udział grupa 40 dzieci zamieszkałych na terenie gminy Miechów. Na koloniach realizowany będzie program wychowawczy pn. “Wakacje z zasadami”. Do szkół i parafii przekazane zostały informacje o naborze o formularze zgłoszeniowe. Można je także uzyskać w Zespole Placówek Caritas w Miechowie, ul. Szpitalna 1. W koloniach mogą wziąć udział dzieci i młodzież w wieku szkolnym.

Pierwszeństwo w rekrutacji mają dzieci, które wymagają takiej formy wsparcia ze względu na trudną sytuację materialną i rodzinną, co należy potwierdzić przez rodziców (prawnych opiekunów) oraz opinią wychowawcy lub proboszcza. Informacje o rekrutacji oraz o wypoczynku można uzyskać pod tel. 538189367. Odpłatność uczestnika wynosi 400 zł, w szczególnie trudnych sytuacjach losowych może być zmniejszona, pozostałe koszty pokrywa Caritas Diecezji Kieleckiej z własnych środków oraz z dofinansowania Gminy Miechów w ramach zadania publicznego dot. działalności na rzecz dzieci i młodzieży, w tym wypoczynku dzieci i młodzieży.