You are currently viewing 1000 dobrych słów!

1000 dobrych słów!

Akcja „Kartka dla Hospicjum” po raz kolejny przekroczyła nasze oczekiwania. Dzieci i młodzież ze Szkolnych Kół Caritas i inni wolontariusze przygotowali ponad 1000 (!) kart i listów, które trafiły przed Świętami do Podopiecznych Hospicjów Caritas w Kielcach i Miechowie. Nie mogliśmy być z Pacjentami, ale wierzymy, że piękno własnoręcznie wykonanych kartek, ciepłe słowa i wyjątkowe życzenia przyniosły im kojące uczucie, że nie są sami, ale wszędzie wokół są ludzie gotowi ich wspierać i otoczyć swoją życzliwością.

Mając taką obfitość świątecznej korespondencji, zdecydowaliśmy się podzielić z innymi placówkami. Z dobroci naszych wolontariuszy skorzystali podopieczni: Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas w Ostrowie, DPS im Jana Pawła II  i DPS im. św. Brata Alberta w Kielcach oraz ZOL Zgromadzenia Sług Jezusa w Kielcach.

To wszystko było możliwe dzięki pracy, talentom i wrażliwości naszych Przyjaciół z następujących placówek:

SP nr 27 w Kielcach, SKC w Węgleszynie, II LO  w Kielcach, SP w Chełmcach, Akademicka SP w Kielcach, SP w Dębskiej Woli, SP nr 24 w Kielcach, Specjalny Ośrodek Wychowawczy im. M. K. Białeckiej w Kielcach, ZS nr 2 we Włoszczowie, ZS w Kostomłotach, ZPO w Olesznie, Samorządowa SP w Kazimierzy Wielkiej,13-3 Hufiec Pracy w Kielcach, Centrum Kształcenia „Awans”, SP w Cierchach, SP w Oblęgorku, SP we Brzegach, SP w Mniowie, SP w Promniku, SP nr 1 w Kielcach, SP w Borkowie, SP nr 24 w Kielcach, SP w Mąchocicach Scholasterii, SP w Porzeczu oraz SP nr 34 w Kielcach.

Szczególne wyrazy podziękowania kierujemy do Anny Dyrduł z ZS nr 3 w Kielcach, która wykonała przepiękne koronkowe ozdoby świąteczne, które mogliśmy dołączyć do pakietów z korespondencją.