You are currently viewing Wspomóż dzieła miłosierdzia przez 1 % podatku

Wspomóż dzieła miłosierdzia przez 1 % podatku

Każdy podatnik zobowiązany jest do rozliczenia się z właściwym urzędem skarbowym poprzez odpowiedni formularz PIT. Przy tej okazji mamy sposobność przekazania 1% swego podatku do wybranej organizacji pożytku publicznego. To nic nie kosztuje, gdyż nie jest to dodatkowy koszt, a jedynie wskazanie na co chcemy przeznaczyć niewielką, ale jakże ważną część swego podatku. Zachęcamy do przekazania 1% podatku za 2020 na dzieła miłosierdzia realizowane przez Caritas Diecezji Kieleckiej.

Twój dar będzie wsparciem dla dzieci z rodzin ubogich, osób chorych, bezdomnych, starszych. W trudnych czasach epidemii nie zawiesiliśmy żadnych form wsparcia, ale uruchomiliśmy dodatkowe, np. pomoc żywnościowa dla ubogich, pomoc w zakupach dla seniorów, opieka nad osobami niepełnosprawnymi. Działają nasze hospicja, przychodnie, domy opieki, świetlice środowiskowe, schroniska dla bezdomnych i stołówki charytatywne. Świadczymy opiekę środowiskową i pielęgniarską w domach osób chorych. Pomóż nam pomagać. W rozliczeniu rocznym wybierz KRS 0000198087.

WSPIERAJ DZIEŁA MIŁOSIERDZIA