You are currently viewing Zapraszamy na II Dzień Dobra do Kazimierzy Wielkiej

Zapraszamy na II Dzień Dobra do Kazimierzy Wielkiej

Caritas Diecezji Kieleckiej w Niedzielę Miłosierdzia Bożego 16 kwietnia br. organizuje II Dzień Dobra. W Tygodniu Miłosierdzia 16 – 22 kwietnia w całej Polsce odbywać się będą różne wydarzenia o charakterze integracyjnym mające na celu prezentację dzieł miłosierdzia Caritas. To Święto pracowników, wolontariuszy, darczyńców i podopiecznych Caritas. Pragniemy pokazać jakie wiele dobra dzieje się, gdy jesteśmy solidarni w idei pomocy bliźniemu.

Caritas Kielecka zaprasza w Niedzielę Miłosierdzia do Kazimierzy Wielkiej, do Ośrodka Kultury. Rozpoczniemy o godz. 15.00 Koronką do Bożego Miłosierdzia, a następnie swoje talenty artystyczne zaprezentują podopieczni placówek Caritas Kieleckiej: dzieci, starsi, osoby niepełnosprawne. W trakcie imprezy będzie można zapoznać się z pracami plastycznymi niepełnosprawnych i skorzystać z przygotowanego słodkiego poczęstunku. Na zakończenie odbędzie się występ zespołu Dobro Band.

Wstęp na wydarzenie jest bezpłatny.