You are currently viewing Kurs wychowawcy wypoczynku

Kurs wychowawcy wypoczynku

Caritas Diecezji Kieleckiej zaprasza na „Kurs wychowawcy wypoczynku”. Jego ukończenie uprawnia do bycia opiekunem podczas kolonii, obozów, zimowisk itp. Kurs odbędzie się w dniach 7, 14, 21, 28 marca 2020 roku w godzinach 8.00-15.00 w Centrum Integracji Społecznej w Kielcach na ul. Wesoła 54.

Zachęcamy do zapoznania się z opiniami naszych wolontariuszy na temat kursu i kolonii Caritas:

„Nie ma nic piękniejszego niż uśmiech i radość dzieci, którym poświęcasz czas na koloniach! A jeśli przy tym poznajesz wspaniałych, życzliwych ludzi, którzy stają się dla Ciebie bliscy – to wybór jest prosty i oczywisty – kolonie Caritas! Taka jest moja historia kolonii w dużym skrócie” Marcin

„Kurs wychowawcy był dla mnie poszerzeniem kwalifikacji związanych z moim kierunkiem studiów, a okazał się początkiem wielkiej przygody. Poznałam wielu wspaniałych wychowawców, z którymi do dziś utrzymuje kontakt,  a także podopiecznych, na myśl o których pojawia się uśmiech na mojej twarzy. Dzięki koloniom zyskałam nie tylko przyjaciół, ale także miłość. Gdyby nie kurs, dziś byłabym innym, smutnym człowiekiem, bez pasji i przyjaciół.” Dorota

Zapisy na kurs odbywają się w Diecezjalnym Centrum Wolontariatu przy Caritas Diecezji Kieleckiej, ul. Mała 17/3, kom. 664 031 039 (liczba uczestników ograniczona).

Uczestnikami kursu mogą być wyłącznie osoby pełnoletnie, które ukończyły szkołę średnią i mają predyspozycje do pracy wychowawczej z dziećmi i młodzieżą.

Zachęcamy do uczestnictwa w kursie.