Dziś: 1 Kwiecień 2020    |    Imieniny: Grażyna, Zbigniew, Teodor - Prima aprilis

Integracyjne kolędowanie w Książnicach Wielkich

Dnia 7 stycznia 2016 roku uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy z Proszowic wzięli udział w kolędowaniu w Książnicach Wielkich. Spotkanie rozpoczęło się od Mszy Świętej sprawowanej przez Ks. Kanonika Stanisława Grudnia. Następnie wszyscy udali się do remizy OSP. Po poczęstunku, dzieci z tutejszej szkoły podstawowej wystawiły jasełka, natomiast podopieczni ŚDS z Proszowic zaprezentowali Misterium Bożonarodzeniowe, mówiące o tym jak powstały kolędy i o tradycjach z nimi związanych.

We wspólnym spotkaniu wzięli również udział uczestnicy z krakowskiego Środowiskowego Domu Samopomocy z ul. Łanowej. Przybył również św. Mikołaj, który wraz ze swoim aniołkiem rozdawał wszystkim obecnym prezenty!

Serdecznie dziękujemy inicjatorom spotkań - Ks. Proboszczowi Wiesławowi Baranowi, Stowarzyszeniu Kobiet Kreatywnych Gminy Koszyce, Stowarzyszeniu Rodziny Bł. Edmunda Bojanowskiego, Siostrom Służebniczkom NMP, Wójtowi Gminy Koszyce p. Marianowi Stokłosie, kapeli ludowej „Gorzkowianie” oraz wszystkim, którzy włożyli tak wiele pracy w przygotowanie tego spotkania.

Mamy nadzieję, że za rok znów się spotkamy na wspólnym radosnym kolędowaniu!