Dziś: 1 Kwiecień 2020    |    Imieniny: Grażyna, Zbigniew, Teodor - Prima aprilis

error

[sigplus] Critical error: Image gallery folder galeria/Spotkanie_wigilijne_w_Caritas is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

Spotkanie wigilijne w Proszowicach

W wtorek 22 grudnia 2015 roku tradycyjnie już w Zespole Placówek Caritas w Proszowicach, odbyło się spotkanie opłatkowe, połączone z przedświąteczną wieczerzą wigilijną.

Spotkanie rozpoczęło się Wielkim Rodzinnym Kolędowaniem w przepięknie rozświetlonym pochodniami Ogrodzie Biblijnym. Zespół Prokoncepcja wraz z dziećmi ze Szkoły Podstawowej nr 1 im. Tadeusza Kościuszki w Proszowicach wykonał kolędy i pastorałki zapraszając zebranych do wspólnego kolędowania. Gorący barszczyk, serwowany przez Mezzani Restobar rozgrzewał przybyłych gości.

Wszystkie osoby niepełnosprawne, ubogie, chore i samotne na wieczerzy miały możliwość złożenia sobie świątecznych życzeń oraz skosztowania pysznych, tradycyjnych, wigilijnych potraw.

Organizacja spotkania wigilijnego oraz pomoc w formie paczek żywnościowych możliwa była dzięki środkom pozyskanym przez Zespół Placówek Caritas oraz przy wsparciu finansowym Burmistrza Gminy i Miasta Proszowice, a także dzięki funduszom PFRON będącym w dyspozycji Powiatu Proszowickiego oraz wszystkim ludziom dobrej woli, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do tego, abyśmy mogli przekazać żywność dla około 452 osób (170 rodzin).

Serdecznie dziękujemy za okazałą pomoc, to dzięki Waszemu wsparciu, nasza pomoc dociera do tak dużej liczby osób.

Niech Nowonarodzony błogosławi wszystkim, którzy pomagają nam pomagać innym.
Wesołych Świąt!

{gallery}galeria/Spotkanie_wigilijne_w_Caritas{/gallery}