Dziś: 15 Grudzień 2018    |    Imieniny: Nina, Celina, Walerian

Warsztaty animacji filmowej w Zespole Placówek w Proszowicach

W dniach 19-20 sierpnia uczestnicy projektu „Razem i twórczo” mieli okazję stać się filmowcami. Warsztaty prowadziła pani Magdalena Bryll, absolwentka Łódzkiej Szkoły Filmowej, wraz ze swoimi koleżankami z branży, animatorkami Mają Minic i Agnieszką Konarską. Panie przyjechały do nas w Warszawy, aby pomóc zgłębić tajniki powstawania filmu.

W tworzeniu materiałów filmowych uczestnicy brali czynny udział od podstaw – przygotowywali scenariusze, tworzyli modele postaci, tła oraz podkładali dźwięk.  Jeden z uczestników nagrał swoje kompozycje gitarowe, które będą stanowiły podkład muzyczny dla fabuły

Podczas warsztatów powstały trzy filmy animowane, które będzie można zobaczyć na naszej stronie internetowej już wkrótce.

W ramach podziękowania za przeprowadzone warsztaty uczestnicy projektu obdarowali panie animatorki własnoręcznie wykonanymi upominkami. Panie natomiast widząc wielkie zaangażowanie uczestników obiecały ponowny przyjazd.

Warsztaty zostały przeprowadzone w ramach programu „Razem i twórczo” finansowanego ze środków PFRON będących w dyspozycji Województwa Małopolskiego.