Dziś: 25 Kwiecień 2018    |    Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl

Dzień Rodziny w ŚDS w Miechowie

W dniu 17.06.2015r w Centrum Kultury i Sportu w Miechowie odbył się „Dzień Rodziny” zorganizowany przez Środowiskowy Dom Samopomocy w Miechowie działający przy Zespole Placówek Caritas Diecezji Kieleckiej.

Uczestnicy zajęć terapeutycznych wystąpili z montażem słowno- muzycznym, a także zaprezentowali inscenizację kabaretową  pt. „Czerwony Kapturek”. Licznie przybyli członkowie rodzin i mieszkańcy Miechowa nagrodzili występ gromkimi brawami. Imprezę uświetnili  też młodzi tancerze ze Szkoły Tańca M- TEAM w Krakowie wykonując m.in. walc wiedeński oraz sambę.

Rodziny miały też możliwość podziwiać wystawę prac plastycznych podopiecznych Środowiskowego Domu Samopomocy. Specjalne wyróżnienia otrzymały 2 mamy uczestników , które od wielu lat współpracują z naszą placówką służąc pomocą i  wsparciem. Na zakończenie wszyscy goście w rodzinnej atmosferze dzielili się wrażeniami przy słodkim poczęstunku.