Dziś: 22 Październik 2018    |    Imieniny: Halki, Filipa, Przybysława

Przyroda nie ma przed nimi tajemnic!

17. czerwca wychowankowie Świetlicy Socjoterapeutycznej Caritas w Proszowicach przystąpili do konkursu przyrodniczego „Fascynujący świat przyrody”, który zamknął roczny cykl zajęć prowadzonych przez panią Ewę Gabrukiewicz. Dzieci musiały zmierzyć się z ponad czterdziestoma pytaniami o zróżnicowanym stopniu trudności. Przed samym konkursem były liczne powtórki, w trakcie których wszystkie niejasności rozwiewała sama autorka pytań. Warto było uważnie słuchać wszystkich informacji przekazywanych na zajęciach i skorzystać z własnych notatek, by dobrze przygotować się do konkursu. Po sprawdzeniu konkursowych prac okazało się, że przyroda nie ma prawie żadnych tajemnic przed Dawidem Cukrowskim, który zdeklasował zawodników, zdobywając największą liczbę punktów. Drugie miejsce przypadło Wiktorii Kafel, która tylko o pół punktu wyprzedziła Dominika Gąsiora. Jedno wyróżnienie trafiło w tym roku do rąk Magdaleny Ciepłej. Dawidowi i Wiktorii należy pogratulować szczególnie, bo rok temu to właśnie oni zajęli pierwsze i drugie miejsca i wszystko wskazuje na to, że wyrosną na wspaniałych przyrodników.

Gratulujemy przede wszystkim zwycięzcom, ale też pozostałym uczestnikom konkursu. Nawet jeśli nie zdobyli nagród, to zyskali sporą wiedzę dotyczącą jakże pięknego i bogatego świata przyrody.