Dziś: 10 Grudzień 2018    |    Imieniny: Julia, Judyta, Daniel

Bożonarodzeniowe spotkanie integracyjne w Książnicach Wielkich

Dnia 5 stycznia 2015 roku, uczestnicy Środowiskowego Domu Samopomocy w Proszowicach uczestniczyli w spotkaniu integracyjnym w Książnicach Wielkich. Przybyli na nie również niepełnosprawni z zaprzyjaźnionych ośrodków z Krakowa i Tarnobrzega. Spotkanie rozpoczęło się od Mszy Św. pod przewodnictwem Księdza Prałata Tomasza Rusieckiego. Następnie uczestnicy udali się do Szkoły Podstawowej w Książnicach Wielkich, gdzie  zostały przedstawione jasełka w wykonaniu uczniów. Ugoszczono nas również smacznym obiadem i poczęstunkiem.

Nasi uczestnicy wystąpili w misterium „Każdego dnia jest Boże Narodzenie”. Po występach do wspólnego kolędowania zachęcały nas radosne rytmy miejscowej orkiestry.

Serdecznie dziękujemy  Pani Barbarze Adamczyk, Ks. Proboszczowi Wiesławowi Baranowi, Panu Janowi Krępie Dyrektorowi Szkoły w Książnicach Wielkich, Stowarzyszeniu Kobiet Kreatywnych Gminy Koszyce, Stowarzyszeniu Rodziny Bł. Edmunda Bojanowskiego, Siostrom Służebniczkom NMP oraz wszystkim, którzy włożyli tak wiele pracy i serca w organizację tego spotkania.