Dziś: 15 Grudzień 2018    |    Imieniny: Nina, Celina, Walerian

Wyróżnienie Ministra Pracy i Polityki Społecznej dla Caritas Kieleckiej

Z radością pragniemy poinformować, że Caritas Kielecka otrzymała wyróżnienie z okazji Dnia Pracownika Socjalnego.

W dniu 21 listopada br. delegacja Zarządu Caritas Diecezji Kieleckiej na czele z Dyrektorem ks. dr Stanisławem Słowikiem podczas  uroczystej Gali z okazji „25 lat pomocy społecznej w Wolnej Polsce” odebrała z rąk Ministra Władysława Kosiniaka - Kamysza wyróżnienie zespołowe Ministra Pracy i Polityki Społecznej za tworzenie sieci placówek pomocowych dla szerokiego kręgu beneficjentów. Uroczystość odbyła się w Pałacu Prezydenckim w Warszawie, a została zorganizowana przez Kancelarię Prezydenta RP i Ministerstwo Pracy i Polityki Społecznej w ramach odchodów Dnia Pracownika Socjalnego. Wydarzenie swoją obecnością zaszczycił Prezydent RP Bronisław Komorowski, który pogratulował zebranym osiągnięć i zaangażowania w rozwiązywanie problemów społecznych. Wyróżnienie przyznano na wniosek Miejskiego Ośrodka Pomocy Rodzinie w Kielcach i jest wyrazem uznania dla nowatorskich i niezwykle skutecznych działań Caritas Kieleckiej na polu niesienia pomocy najbardziej potrzebującym na przestrzeni 25 lat działalności.

Wyrażamy wdzięczność Panu Ministrowi za docenienie działalności Caritas Diecezji Kieleckiej oraz Panu Dyrektorowi MOPR w Kielcach za zauważenie naszych dokonań.