Dziś: 18 Wrzesień 2019    |    Imieniny: Irena, Stanisław, Józef

Wiosenne warsztaty kulinarne w Świetlicy "Pod Aniołem"

Na wiosnę nowalijek jest w bród. Dlatego 29 maja, w ramach Żółtego Talerza, w Świetlicy Caritas "Pod Aniołem"w Kielcach odbyły się zajęcia o warzywach. Poprowadzili je wychowawcy placówki. Tradycyjnie połączono teorię z praktyką. Dzieci mogły w zabawny sposób poznać rodzaje warzyw, wypróbować różnych nowalijek, sprawdzić jak smakują i pachną. W tym celu z zawiązanymi oczami wychowankowie próbowali odgadnąć, jakie warzywa kryją się w skrzyni. Mogli przy tym wykorzystać inne zmysły. Przy okazji otrzymywali wiele istotnych informacji o witaminach w odgadywanych warzywach. Okazało się, że są wśród nich warzywa zupełnie dzieciom nieznane i niewykorzystywane w domowych kuchniach. Część teoretyczną zakończyło układanie w grupach reklamy warzyw. Później odbyła się część praktyczna, czyli smakowanie warzyw w formie wiosennych kanapek, kawałków warzyw oraz past do chleba. Było więc zarówno kolorowo, jak i smacznie :)

 

PLACÓWKI MEDYCZNE

Usługi medyczne Caritas Diecezji Kieleckiej.

Przejdź dalej ...

ŻŁOBEK "MAŁE ANIOŁKI"

Zapraszamy do naszego żłobka.

Przejdź dalej ...

PODZIĘKOWANIE

Dziękujemy Darczyńcom, którzy przekazali 1% podatku na działalność Caritas.

Przejdź dalej ...

LICZNIK ODWIEDZIN

© 2009-2019 by GPIUTMD

WSPIERAJĄ NAS:

  • furmanek.jpg
  • zeto.jpg
  • cebule.jpg
  • piekarnia-pod-telegrafem.png
  • spolem.jpg
  • agropole.gif
  • bank.jpg
  • gardenco.jpg
  • paradyz.jpg
  • perfopol.jpg
  • nsk.jpg
Free business joomla templates