JGLOBAL_ARTICLES

Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem

Caritas Diecezji Kieleckiej informuje, iż w dniach 19 – 24  lutego br. Ośrodek Pomocy dla Osób Pokrzywdzonych Przestępstwem przy Centrum Interwencji Kryzysowej w Kielcach, ul. Urzędnicza 7b, organizuje Tydzień Pomocy Osobom Pokrzywdzonym Przestępstwem. W ten sposób włączamy się w akcję Ministerstwa Sprawiedliwości, która ma na celu zwrócenie uwagi na potrzeby i prawa osób pokrzywdzonych przez różnego rodzaju przestępstwa. Jej idea związana jest z obchodzonym w dniu 22 lutego Międzynarodowym Dniem Ofiar Przestępstw. W Ośrodku będą pełnione dyżury od poniedziałku do piątku w godzinach od 8:00 do 20:00 oraz w sobotę w godzinach od 8:00 do 16:00 . Dyżury te będą miały charakter interdyscyplinarny. Informacji prawnej będą udzielać adwokaci, radcowie prawni, aplikanci adwokaccy i radcowscy, a także prokuratorzy, funkcjonariusze Policji i Straży Granicznej. Jednocześnie osoby pokrzywdzone przestępstwem będą mogły uzyskać pomoc psychologiczną, porozmawiać z interwentem kryzysowym oraz koordynatorem Ośrodka Pomocy Pokrzywdzonym Przestępstwem.

HARMONOGRAM DYŻURÓW

www.FunduszSprawiedliwosci.gov.pl