JGLOBAL_ARTICLES

"Laur Wolontariatu"

Diecezjalne Centrum Wolontariatu przy Caritas Diecezji Kieleckiej i Regionalne Centrum Wolontariatu w partnerstwie z Wolontariatem przy Miejskim Ośrodku Pomocy Rodzinie w Kielcach ogłaszają XII edycję konkursu dla najaktywniejszych wolontariuszy – „Laur Wolontariatu”. Jak co roku konkurs jest organizowany w ramach obchodów Międzynarodowego Dnia Wolontariusza ustanowionego w 1986 r. przez Organizację Narodów Zjednoczonych.

W związku z tym, jeżeli znasz osoby, które jako wolontariusze wspomagały osoby potrzebujące, organizacje oraz instytucje lub przyczyniały się dobroczynnie do rozwoju naszego regionu, to masz okazję do publicznego podziękowania im za ofiarowaną pomoc.

Ogłoszeń wolontariuszy do konkursu mogą dokonywać organizacje pozarządowe, grupy samopomocowe, instytucje państwowe, samorządowe, przedsiębiorstwa, które realizują program wolontariatu pracowniczego, osoby prywatne korzystające z pomocy wolontariuszy.

Kandydatów do konkursu należy zgłaszać na formularzu dostępnym na stronach internetowych organizatorów listownie, osobiście, pocztą elektroniczną do właściwego ze względu na teren działania wolontariuszy Centrum Wolontariatu, bądź przez formularz internetowy na stronie laurwolontariatu.pl do dnia 24 listopada 2017 roku.

Wyniki konkursu zostaną ogłoszone podczas Świętokrzyskiej Gali Wolontariatu 5 grudnia 2017 roku o godz. 17.00, w trakcie której wręczone zostaną Laury Wolontariatu.

Zapraszamy także na stronę internetową konkursu laurwolontariatu.pl

Formularz zgłoszeniowy
Regulamin konkursu