error
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder galeria/przeedszkole_Oblekon is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

JGLOBAL_ARTICLES

Nasze przedszkolaki laureatami konkursu artystycznego w Oblekoniu

Wychowankowie Niepublicznego Punktu Przedszkolnego Caritas w Ratajach Słupskich dnia 1 października br. wzięli udział w IV Przeglądzie Twórczości Ludowej „Jesień z folklorem, czyli muzyka łączy pokolenia” w Oblekoniu, gm. Pacanów. Zgodnie z wymogami konkursu należało zaprezentować dwa utwory ludowe, które poddane zostały ocenie Komisji Artystycznej. Kryterium oceny stanowił repertuar, poziom artystyczny, zastosowanie gwary, stroju ludowego i rekwizytów. Dzieci zaprezentowały utwory „Gdzieżeś ty bywał, czarny baranie?” oraz „Poszło dziewczę po ziele”. Występ naszych przedszkolaków doskonale wpisał się wymogi konkursowe i jednogłośnie uzyskał najwyższą notę.

Przedszkolaki za zajęcie I miejsca otrzymały dyplom oraz cenną nagrodę rzeczową w postaci odtwarzacza płyt CD.

{gallery}galeria/przeedszkole_Oblekon{/gallery}