error
  • [sigplus] Critical error: Image gallery folder galeria/Apel_o_pomoc is expected to be a path relative to the image base folder specified in the administration back-end.

JGLOBAL_ARTICLES

Apel o pomoc w budowie domu ubogiej rodzinie z Komorowa

Zwracamy się z prośbą o pomoc rodzinie Ścióg z Rataj Słupskich w gminie Pacanów. Rodzina liczy trzy osoby w wieku 85, 48 i 52  lat (matka i dwóch synów). Są to ludzie schorowani i nieporadni,  utrzymują się jedynie ze świadczeń rentowych ZUS. Dom w którym zamieszkują znajduje się w fatalnym stanie technicznym i zagraża ich zdrowiu i życiu. Załączone zdjęcia przedstawiają dramatyczne warunki w jakich żyje rodzina Ściogów.

Caritas Diecezji Kieleckiej pragnie pomoc tym ludziom poprzez zbudowanie niewielkiego, ale schludnego, bezpiecznego domu dla tej rodziny. Dlatego bardzo prosimy o solidarność i wsparcie w postaci środków finansowych lub materiałów budowlanych.

Wpłaty mozna dokonywać na konto:
18 1050 1416 1000 0090 8012 9712 z dopiskiem "rodzina Ścióg".

Firmy, które chciałyby przekazać materiały budowlane prosimy o kontakt.

Wszystkim darczyńcom w imieniu rodziny Ścióg składamy serdeczne "Bóg zapłać".

{gallery}galeria/Apel_o_pomoc{/gallery}