JGLOBAL_ARTICLES

Pełne atrakcji ferie w kieleckich świetlicach

W czasie ferii zimowych w kieleckich świetlicach środowiskowych Caritas dzieci mogły skorzystać z wielu ciekawych propozycji spędzenia wolnego czasu.. W Świetlicy " Pod Aniołem" z takiego wypoczynku skorzystało łącznie 50 dzieci. Na wychowanków czekało mnóstwo atrakcji. Zwiedzili oni Jaskinię Raj, uczestniczyli w ciekawych warsztatach w Muzeum Narodowym w Kielcach oraz w Energetycznym Centrum Nauki w Kielcach, odpoczywali na pływalni, w bawialni czy kręgielni. Nie zabrakło seansów filmowych oraz zajęć sportowych pod bacznym okiem trenera Korony. Wraz z rówiesnikami ze Świetlicy " U Józefa " dzieci wyjechały na kilkudniowy wypoczynek do Ośrodka Wypoczynkowego w Kaczynie. Tam przygotowano dla nich m.in. ognisko, kulig i dyskotekę. Odbyły sie też zajęcia profilaktyczne, które są ważnym elementem w kształtowaniu właściwych postaw naszych wychowanków. Dla wszystkich dzieci był to niezapomniany czas, pełen radości i nowych doświadczeń.