JGLOBAL_ARTICLES

Wspólne kolędowanie w Piasku Wielkim

„ ...tu gdzie drżąca na sianie Dziecina, wszystko się kończy – i wszystko się zaczyna” tymi słowami rozpoczęło się spotkanie kolędowe w Piasku Wielkim w dniu 21 stycznia br.  W Warsztatach Terapii Zajęciowej i Mieszkaniach Chronionych prowadzonych przez Caritas Diecezji Kieleckiej spotkali się podopieczni placówki, rodziny i zaproszeni Goście. Uroczystość rozpoczęła się w kościele parafialnym w Piasku Wielkim. Po przywitaniu Gości  wszyscy zostali zaproszeni do obejrzenia Jasełek przygotowanych przez  Wincentyńską  Młodzież Maryjną z Dąbrowy Tarnowskiej i Smęgorzowa. Następnie zgromadzeni wspólnie śpiewali kolędy i pastorałki.  Po kolędowaniu  każdy z przybyłych  został zaproszony na posiłek  do jadalni WTZ w Piasku Wielkim.

Dziękujemy Księdzu Proboszczowi Sławomirowi Dalczyńskiemu, Gościom, młodzieży i naszym podopiecznym za stworzenie pięknej atmosfery, przepełnionej radością płynącą z Narodzenia Chrystusa.