JGLOBAL_ARTICLES

Piekoszów: Sylwestrowe spotkanie w Domu dla Niepełnosprawnych

W Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyło się spotkanie sylwestrowe dla osób niepełnosprawnych oraz ich rodzin i przyjaciół. Grupa liczyła 87 osób. Najpierw w kaplicy, o godz. 20.00, przed wystawionym Najświętszym Sakramentem, dziękowaliśmy Panu Bogu za upływający rok, przepraszaliśmy za wszystko co było w nim niewłaściwe i prosiliśmy o błogosławieństwo na rok 2017.

Po przejściu do sali balowej zatańczyliśmy poloneza pod kierunkiem wodzirejów p. Alicji i p. Zdzisława. Później był gorący posiłek, a po nim zabawy i tańce. Nowy rok przywitaliśmy Mszą Świętą. W miejsce fajerwerków posyłaliśmy w niebo pieśni uwielbienia dla Boga, Pana czasu i wieczności. Po Mszy Świętej, na przemian były tańce, posiłki i zabawy. Żegnaliśmy stary rok i witaliśmy nowy, a hitem zabawy był konkurs na najlepszą parę tancerzy. Zwycięzcy, Anna i Robert, zostali uhonorowani koronami Króla i Królowej balu, ale właściwie na identyczne wyróżnienie zasłużyły wszystkie pary biorące udział w tym konkursie, a nawet w całym balu.

Trochę zmęczeni, a równocześnie bardzo radośni i zadowoleni wracaliśmy do domów.