JGLOBAL_ARTICLES

Zapraszamy na Kiermasz Miłosierdzia

Serdecznie zapraszamy na Kiermasz Miłosierdzia, który odbędzie się 18 grudnia w niedzielę w godzinach 11.30 -17.00 na placu Najświętszej Maryi Panny obok Bazyliki Katedralnej w Kielcach. Program będzie szeroko relacjonowany na antenie Telewizji Polskiej w ramach akcji "Polska pomaga"  i poprowadzi go znany prezenter p. Przemysław Babiarz.

Wokół placu NMP na stoiskach będzie można nabywać świece Wigilijnego Dzieła Pomocy Dzieciom oraz ozdoby świąteczne wykonane przez osoby niepełnosprawne i dzieci ze świetlic środowiskowych. Będą też stoiska kulinarne, zabawy integracyjne, a na scenie występy scholi parafialnych i zespołów ludowych z repertuarem kolęd i pastorałek.
W trakcie transmisji prowadzone będą rozmowy ze znanymi osobami m.in. biskupami i sportawcami oraz z wolontariuszami zaangażowanymi w dzieła miłosierdzia naszej diecezji.

Bardzo  liczmy na obecność i zaangażowanie w tym wydarzeniu wszystkich, którym bliska jest idea pomocy bliźnim.