JGLOBAL_ARTICLES

Św. Mikołaj odwiedził Schronisko dla Kobiet

Dnia 6 grudnia św. Mikołaj wraz z Aniołkami odwiedził dzieci przebywające w  Schronisku dla Kobiet oraz mieszkaniach wspieranych w Kielcach . Najbardziej oczekiwany tego dnia został powitany przez dzieci kolędą zaśpiewaną razem z mamami i pracownikami placówki. Dzieci, aby otrzymać upominek od Świętego śpiewały piosenki albo recytowały wierszyki. Wszystkie otrzymały prezenty w postaci zabawek, ubranek i słodyczy. Przy rozpakowywaniu prezentu następowała chwila niepewności a zaraz potem pojawiał się uśmiech na twarzy – oznaka tego, że św. Mikołaj doskonale wiedział co dzieci pragną otrzymać. Po zaśpiewaniu kilku kolęd św. Mikołaj i Aniołki udali się zapewne do innych dzieci, które też oczekiwały wizyty Świętego.

Pomysłodawcami spotkania ze św. Mikołajem oraz organizatorami zbiórki na zakup prezentów była młodzież z Zespołu Szkół Katolickich Diecezji Kieleckiej im. Św. Stanisława Kostki z Kielc, którym gorąco dziękujemy. Serdecznie dziękujemy również ks. prefektowi Leszkowi Starczewskiemu , który razem z młodzieżą wziął udział w spotkaniu.