JGLOBAL_ARTICLES

Zaproszenie na inaugurację kampanii Pola Nadziei

Caritas Diecezji Kieleckiej serdecznie zaprasza nainaugurację akcji Pola Nadziei 2016/2017.  Uroczystość odbędzie się 10 października br.w Hospicjum im. św. Matki Teresy z Kalkuty przy ul. Mieszka I 48 C w Kielcach. Rozpoczęcie o godz. 11.30 Mszą Świętą w kaplicy Hospicjum, podczas której nastąpi wprowadzenie relikwii św. Matki Teresy. Po Mszy św. będzie miał miejsce krótki występ artystyczny przygotowany przez młodzież, a potem na rabacie przy Hospicjum posadzone zostaną żonkile – symbol Pól Nadziei. Podczas spotkania zaprezentowane zostaną również dotychczasowe osiągnięcia akcji Pola Nadziei oraz plany na najbliższą kampanię.

W uroczystości przewidziany jest udział delegacji szkolnych- uczniów i nauczycieli, którzy otrzymają cebulki żonkili, do posadzenia na rabatach przyszkolnych.

Celem akcji Pola Nadziei jest szerzenie idei hospicyjnej oraz uwrażliwianie społeczeństwa na potrzeby osób terminalnie chorych.