JGLOBAL_ARTICLES

Szkolenia dla osób pokrzywdzonych przestępstwem

Caritas Diecezji Kieleckiej, na zlecenie Ministerstwa Sprawiedliwości, prowadzi bezpłatne warsztaty w formie spotkań edukacyjnych w ramach projektu „Wzmocnienia działań na rzecz ofiar przemocy w rodzinie".

Spotkanie edukacyjne dla osób dotkniętych bądź zagrożonych przemocą w rodzinie (nie ma wymogu prowadzenia procedury prawnej, zapraszamy także osoby zainteresowane tematem), będzie trwało ok. 6 godzin: 4 godziny wykładów (po 2 godziny z dziedziny psychologii i prawa) oraz 2 godziny indywidualnych porad prawnych.

Spotkania organizowane są Kielcach – osoby spoza Kielc będą miały zwracane koszty dojazdu. W przypadku większej liczby osób chętnych spoza Kielc, na miejsce szkolenia będzie dowoził autokar.

Spotkania odbędą się w 15-20 osobowych grupach.

Uczestnicy spotkania mają zapewnione wyżywienie (obiad + przerwy kawowe), opiekę nad dziećmi uczestników, materiały szkoleniowe (materiały merytoryczne, notatnik, długopis, pamięć USB) oraz ubezpieczenie uczestników i ich dzieci.

Więcej informacji na temat terminów  i miejsca szkoleń można uzyskać pod numerem telefonu 41 366 48 47.

Serdecznie zapraszamy zainteresowanych do udziału w szkoleniach.