JGLOBAL_ARTICLES

Zabawa plenerowa dla dzieci

W dniu 14.04 br. Caritas Kielecka, w ramach kolejnej edycji akcji Pola Nadziei, organizuje zabawę plenerową dla dzieci pt. „Spotkanie z żonkilem”. Impreza skierowana jest do przedszkolaków oraz najmłodszych uczniów szkół podstawowych. Spotkanie odbędzie się w Parku Miejskim w Kielcach przy Muszli Koncertowej w godz. 10.00 – 14.00, a gościem specjalnym będzie Koziołek Matołek z Pacanowa. Podczas spotkania zaplanowano wiele gier i konkursów dla dzieci, zabaw m.in. puszczanie baniek mydlanych, malowanie twarzy i włosów oraz niewielki poczęstunek. W czasie trwania imprezy zostaną również przeprowadzone kwesty na ulicach Kielc i w parku, udział w nich weźmie także Koziołek Matołek. W tym dniu oprócz żonkila wręczonego za datek wrzucony do puszki, będzie można otrzymać słodki upominek przygotowany przez uczniów z Zespołu Szkół Sióstr Nazaretanek im. Św. Jadwigi Królowej w Kielcach. Cały dochód z imprezy oraz kwest zostanie przekazany na rzecz hospicjum kieleckiego im. Błogosławionej Matki Teresy z Kalkuty.

Serdecznie zapraszamy do wspólnej zabawy!