JGLOBAL_ARTICLES

Młodzi z Gminy Łoniów w energetycznym i ekologicznym działaniu

Caritas Diecezji Kieleckiej w dniu 01.12.2014 r. zakończyła realizację projektu: „EKOLOGIA I ENERGIA – NOWOCZESNA SYNERGIA”. Dofinansowanie z Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich pozwoliło nam przeprowadzić szkolenia w zakresie odnawialnych źródeł energii dla ponad 700 uczniów z terenu Gminy Łoniów. Wszyscy uczestnicy szkoleń otrzymali broszury informacyjne zawierające kompendium wiedzy na temat OŹE, a 140 spośród nich wzięło udział w dwudniowym wyjeździe studyjnym do firm związanych z branżą energii odnawialnej i ekologii. Była to nagroda za wykonanie najlepszych prac plastycznych na ten temat. Partnerami naszego projektu były szkoły w: Gieraszowicach, Łążku, Świniarach Starych, Łoniowie i Sulisławicach, a wsparcia organizacyjnego udzielił nam Urząd Gminy w Łoniowie. Dziękujemy!

Poniżej prezentujemy galerię zdjęć z realizacji szkoleń i wyjazdu studyjnego autorstwa  p. Agnieszki Dereń oraz p. Pawła Skroka.