JGLOBAL_ARTICLES

Spotkanie integracyjne w Książnicach

Dnia 16 września już po raz kolejny uczestniczyliśmy w spotkaniu integracyjnym w Książnicach Wielkich. Tradycyjne uroczyste spotkanie rozpoczęło się Mszą Świętą, którą odprawił Ks. Prałat Tomasz Rusiecki oraz Ks. Proboszcz Wiesław Baran.

Spotkanie odbyło się w budynku remizy OSP, gdzie zostaliśmy przywitani pysznym poczęstunkiem. W spotkaniu wzięły udział również dzieci ze Szkoły Podstawowej, które przygotowały krótki występ artystyczny. Po raz pierwszy w spotkaniu wziął udział Dom Pomocy Społecznej dla dzieci i młodzieży niepełnosprawnej intelektualnie w Tarnobrzegu - Mokrzyszowie prowadzony przez siostry ze Zgromadzenia Sióstr Służebniczek Najświętszej Maryi Panny Niepokalanie Poczętej, który przygotował koncert wokalno- instrumentalny i krótką prezentacje na temat życia bł. Edmunda Bojanowskiego. Po koncercie zespół z Gorzkowa zaprosił do wspólnych tańców i zabaw.

Jesteśmy pełni wdzięczności wszystkim inicjatorom tych cyklicznych spotkań w szczególności Stowarzyszeniu Kobiet Kreatywnych Gminy Koszyce na czele z Panią Barbarą Adamczyk, Stowarzyszeniu Rodzin Bł. Edmunda Bojanowskiego, Ks. Prałatowi Tomaszowi Rusieckiemu oraz Ks. Proboszczowi Wiesławowi Baranowi, którzy wkładają wiele pracy a w szczególności serca nadając przytulną i rodziną atmosferę spotkaniu.