JGLOBAL_ARTICLES

Caritas Diecezji Kieleckiej prowadzi w Kidowie, gm. Pilica SCHRONISKO im. św. Jana Pawła II.

Przyjmujemy na pobyt całodobowy osoby starsze i niepełnosprawne oraz małżeństwa (bez dzieci), które nie potrzebują bezpośredniej opieki.

Placówka może pełnić rolę ośrodka readaptacji po przebytym kryzysie czy długotrwałym leczeniu, jeżeli osoby nie wymagają stałej opieki medycznej, lub byłych wychowanków placówek opiekuńczowychowawczych

Szczegółowe warunki przyjęcia należy ustalać z kierownikiem placówki.

W naszym Ośrodku gwarantujemy zakwaterowanie w 2-3 osobowych pokojach z łazienkami, oraz pełnewyżywieniewwarunkachdomowych.
Posiłki przygotowujemy wspólnie uwzględniając upodobania kulinarne oraz zalecenia lekarskie - diety.
Do dyspozycji jest jadalnia wraz z pokojem dziennym.

Schronisko im. św. Jana Pawła II położone jest na terenie Jury Krakowsko-Częstochowskiej w małej wiosce Kidów, znajdującej się 17 km od Ogrodzieńca, 63 km od Krakowa, 25 km od Zawiercia, 70km od Częstochowy. Placówka położona jest w malowniczym miejscu z dużym własnym ogrodem, na uboczu z dala od ruchliwych dróg, blisko Kościoła i sklepu.

Dane adresowe:

Schronisko im. św. Jana Pawła II                                                                                                         Z A P R A S Z A M Y !
Kidów, ul.Szkolna 9, 42-436 Pilica
e-mail: JLIB_HTML_CLOAKING