JGLOBAL_ARTICLES

"Wakacje z plecakiem" w Proszowicach

Zespół Placówek Caritas w Proszowicach kolejny rok z rzędu w okresie od 30 czerwca do 25 lipca zorganizował letni wypoczynek pod nazwą „Wakacje z plecakiem” dla około 100 dzieci. W tym roku największą atrakcją, była trzydniowa wycieczka do miejscowości Myczkowce, gdzie dzieciaki pod okiem wykwalifikowanej kadry wychowawców poznawały najciekawsze zakątki Bieszczad – Zapora Nad Soliną, Polańczyk czy Centrum Ekumeniczne. To tylko  nieliczne atrakcje, których dzieci mogły doświadczyć. Ponadto zwiedziły zoo w Krakowie, fabrykę słodyczy, gdzie dzieci same mogły wejść w rolę cukierników. Duże zainteresowanie najmłodszych wycieczkowiczów budziły także Podziemia Rynku Krakowskiego.

W najgorętsze dni dla ochłody odwiedzaliśmy basen, zaś w te chłodniejsze jeździliśmy do kina. Zwieńczeniem turnusów był „Dzień dla rodziny” podczas którego dzieci ze swoimi rodzinami grillowały, uczestniczyły w karaoke oraz dyskotece prowadzonej przez niezawodnego DJ Grzegorza Cichego.

W imieniu wszystkich dzieci kierujemy szczególne podziękowanie dla Urzędu Gminy i Miasta Proszowice oraz firmy PROCARD z Krakowa.