JGLOBAL_ARTICLES

Gala akcji Pola Nadziei 2013/2014

Na uroczystej Gali 25 czerwca br. Caritas Diecezji Kieleckiej podsumowała kampanię Pola Nadziei. W Domu Środowisk Twórczych w Kielcach przedstawiono działania w tegorocznej akcji promującej ideę hospicyjną. W Gali wzięli udział  Mieczysław Tomala – Dyrektor Wydziału Edukacji, Kultury i Sportu UM w Kielcach,Jadwiga Irla - Dyrektor Oddziału PFRON w Kielcach, Elżbieta Śreniawska - Prezes Zarządu Miejskiego Przedsiębiorstwa Komunikacji w Kielcach, Dariusz Wątroba – Dyrektor Generalny Zakładu Doskonalenia Zawodowego, Edward Galus z Rejonowego Przedsiębiorstwa Zieleni i Usług Komunalnych. Przybyli również dyrektorzy szkół oraz nauczyciele zaangażowani w kampanię. Koordynator akcji Urszula Krzak przedstawiła podsumowanie kampanii Pola Nadziei, natomiast ks. Stanisław Słowik opowiedział o poświęceniu pierwszej części placówki oraz o postępach prac wykończeniowych w pozostałej części budynku. Galę poprowadził Wit Chamera, od lat zaangażowany w działania kulturalne związane z akcją.

Bohaterami Gali byli przede wszystkim laureaci konkursów, które prowadzone były w ramach kampanii. Imprezę uświetniły występy młodych artystów z  Młodzieżowego Domu Kultury w Kielcach, którzy zaprezentowali kilka przebojów. Na zakończenie organizatorzy Gali zaprosili zebranych na poczęstunek podczas którego dzielono się uwagami i zgłaszano propozycje organizacji kolejnej edycji akcji Pola Nadziei.

Lista szkół zaangażowanych w kampanie Pola Nadziei oraz wykaz laureatów poszczególnych konkursów dostępne są na stronie: http://hospicjum.kielce.caritas.pl/

Caritas Diecezji Kieleckiej pragnie serdecznie podziękować wszystkim, którzy w jakikolwiek sposób przyczynili się do zorganizowania i przeprowadzenia akcji Pola Nadziei 2013/2014.