JGLOBAL_ARTICLES

Dzień Dziecka w Parku Wodnym i na pikniku

Czekając na Dzień Dziecka wszystkie dzieciaki liczą na prezenty, ciekawe zabawy i atrakcje, których nie ma na co dzień. Wychowankowie Ogniska Wychowawczego wraz z grupą dzieci ze Szkoły Podstawowej nr 1 w Proszowicach bawili się w tym roku podwójnie: w Parku Wodnym w Krakowie oraz na pikniku z konkursami sportowymi i edukacyjnymi.

Zabawy w wodzie były ogromną frajdą! Najbardziej oblegane były zjeżdżalnie, wyspa piratów, wspinaczka na ściance oraz jacuzzi. Przyjemnie grało się także w wodną siatkówkę i wędrowało po tęczowej ścieżce. A podczas pikniku liczyła się sprawność fizyczna, szybkość, współpraca grupowa i kreatywność.  Ta ostatnia zwłaszcza podczas konkursu, w którym dzieci miały stworzyć „Super-Robota”. Żyjemy w czasach, kiedy nowe zdobycze technologiczne otaczają nas nieustannie, zatem być może lada moment roboty będą nieodłącznym elementem naszego życia. I może będziemy korzystać z pomocy zaprojektowanego przez dzieci robota o nazwie „Pinokio”, który długim nosem rewelacyjnie pochłania kurz. Przy wspólnych zabawach, grillowaniu i konkursach wszyscy bawili się świetnie i na pewno pozostaną nam miłe wspomnienia.

Wyjazd do Parku Wodnego oraz organizacja pikniku były możliwe dzięki współfinansowaniu ze środków Burmistrza Gminy i Miasta Proszowice, za co serdecznie dziękujemy!