JGLOBAL_ARTICLES

Caritas na Ogólnopolskich Targach Pracy

We wtorek, 1 kwietnia przedstawiciele Caritas Diecezji Kieleckiej wzięli udział w XVII Ogólnopolskich Targach Pracy, zachęcając do zapoznania się z szeroką działalnością Caritas, Centrum Integracji Społecznej, Klubu Integracji Społecznej w Kielcach, Lokalnego Centrum Ekonomii Społecznej w Busku-Zdroju oraz wieloma formami wsparcia, szkoleniami i stażami dla bezrobotnych.

To największe tego typu jednodniowe targi w kraju i miejsce, gdzie poszukujący zatrudnienia mogą bezpośrednio spotkać się z przedstawicielami pracodawców, instytucji oraz firm szkoleniowych i doradczych.

Co roku Targi Pracy odwiedza kilka tysięcy zwiedzających. W targach wzięło udział ponad 100 wystawców, przedstawiono około 4500 ofert pracy z różnych branż.

Przedsięwzięcie zorganizował MUP Kielce poraz Targi Kielce. Jak zaznaczają organizatorzy targów, widać już oznaki ożywienia na rynku pracy. Patronat honorowy objęli Minister Pracy i Polityki Społecznej, Prezydent Kielc, wojewoda i marszałek świętokrzyski, starosta kielecki.