JGLOBAL_ARTICLES

Czas Bożego Narodzenia - czas dzielenia się radością

W Diecezjalnym Sanktuarium św. Józefa Opiekuna Rodziny w dniu 5 stycznia 2014 r. odbyło się spotkanie opłatkowe Parafialnych Zespołów Caritas. Uroczystą Mszę św. sprawował Wikariusz Biskupi Ks. Prałat Tomasz Rusiecki  wraz z księżmi dyrektorami Caritas i proboszczami kieleckich parafii. Po Eucharystii były życzenia, dzielenie się opłatkiem i wspólny śpiew kolęd.

Dnia 11.01.2014 roku w spotkaniu opłatkowym uczestniczyli podopieczni Programu „Skrzydła” wraz z opiekunami i koordynatorami.  Uroczystość rozpoczęła się Świętej w kościele  Trójcy Świętej w Kielcach od  Mszy sprawowanej w intencji wszystkich darczyńców. Następnie w  auli Centrum Integracji Społecznej  Caritas dzielono się opłatkiem  i składano sobie życzenia świąteczne. Spotkanie ubogacił  zespół„Kerygmat, złożony z alumnów Wyższego Seminarium Duchownego w Kielcach”, który poprowadził  wspólne kolędowanie. Uczestnicy mieli też możliwość  zwiedzenia Muzeum Diecezjalnego. Podziwiano zabytkowe eksponaty, przedmioty liturgiczne oraz obrazy.  Spotkanie  uwieńczył wspólny obiad.

Wszystkim , którzy przyczynili się  do organizacji tych spotkań  składamy serdeczne „Bóg zapłać”.