Dziś: 23 Marzec 2019    |    Imieniny: Pelagia, Feliks, Zbysław

XVI Ogólnopolska Zbiórka Żywności pod hasłem Tak. Pomagam!

Caritas Diecezji Kieleckiej organizuje przedświąteczną zbiórkę żywności, która odbędzie się w dniach 29-30 marca 2019 roku (w piątek w godz. 14-20, w sobotę w godz. 9-19) w ponad 70-ciu sklepach sieci Biedronka, PSS Społem, Lewiatan, Delikatesy Centrum, Wafelek, Sklepy  Paleo, Euro Market, Dino, Top Market, Sklepy Euro, Tesco, Lidl.

czytaj całość ...XVI Ogólnopolska Zbiórka Żywności pod hasłem Tak. Pomagam!

1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Zachęcamy do przekazania 1% podatku, by w ten sposób wesprzeć dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej. Twój dar może stać się wsparciem dla osób chorych, cierpiących, bezdomnych, starszych oraz dzieci i rodzin ubogich. Dzięki pomocy darczyńców możemy prowadzić hospicja, domy opieki, świetlice środowiskowe, schroniska dla bezdomnych i stołówki charytatywne. Pomagamy osobom dotkniętym zdarzeniami losowymi, przekazujemy żywność potrzebującym, organizujemy kolonie charytatywne.

czytaj całość ...1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Dzień Kobiet w Proszowicach

Tradycyjnie 8 marca, w Dniu Kobiet, mężczyźni składają kobietom najlepsze życzenia. Tak się też stało w Środowiskowym Domu Samopomocy w Proszowicach, gdzie bardzo duża grupa pań usłyszała serdeczne życzenia od uczestników zajęć i została zachęcona do obejrzenia spektaklu „Ślepcy".

czytaj całość ...Dzień Kobiet w Proszowicach

Zachęcamy do włączenia się w akcję Jałmużna Wielkopostna

Okres Wielkiego Postu stanowi doskonałą okazję do wyrzeczeń i zmiany własnej postawy. Jałmużna Wielkopostnato ekumeniczna akcja charytatywna, której celem jest zwrócenie uwagi społecznej i konkretnych ludzi, szczególnie dzieci, na los osób chorych i starszych oraz konkretna pomoc na ich rzecz.

czytaj całość ...Zachęcamy do włączenia się w akcję Jałmużna Wielkopostna

Spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas w Kielcach

W niedzielę, 24 lutego 2019 r. odbyło się spotkanie formacyjne Parafialnych Zespołów Caritas. Najpierw wolontariusze z diecezji kieleckiej zgromadzili się w Bazylice Katedralnej na Eucharystii, której przewodniczył ks.dr Stanisław Słowik.

czytaj całość ...Spotkanie Parafialnych Zespołów Caritas w Kielcach

JLIB_HTML_PAGE_CURRENT_OF_TOTAL