Dziś: 19 Czerwiec 2019    |    Imieniny: Gerwazy, Protazy, Julianna

Przedłużony nabór uczestników do projektu pn. „Standardy w zakresie mieszkalnictwa wspomaganego dla osób chorujących psychicznie po wielokrotnych pobytach w szpitalu psychiatrycznym”

Caritas Diecezji Kieleckiej PRZEDŁUŻA do dnia 12.02.2019 r. NABÓR UCZESTNIKÓW do realizacji projektu pn. „Standardy w zakresie mieszkalnictwa wspomaganego dla osób chorujących psychicznie po wielokrotnych pobytach w szpitalu psychiatrycznym”.

Oferta skierowana jest do osób chorych psychicznie, które przynajmniej 2 razy przebywały w szpitalu psychiatrycznym.

Celem naboru jest wyłonienie potencjalnych mieszkańców mieszkań wspomaganych, które będą prowadzone przez Caritas Diecezji Kieleckiej w Wiśniówce k. Kielc.

Etapy rekrutacji uczestników do projektu:
1. Nabór zgłoszeń kandydatów przedłużony do 12.02.2019 r.
2. Rozmowy kwalifikacyjne z kandydatami odbędą się w terminie 8.02.2018 r. – 13.02.2019 r.
3. Decyzja o zakwalifikowaniu uczestników do projektu zostanie ogłoszona 14.02.2019 r.

Zasady rekrutacji uczestników oraz wymagane dokumenty dostępne są na stronie internetowej Caritas Kieleckiej w zakładce PROJEKTY - „Standardy w zakresie mieszkalnictwa wspomaganego dla osób chorujących psychicznie po wielokrotnych pobytach w szpitalu psychiatrycznym”.

Projekt konkursowy Ministerstwa Rodziny, Pracy i Polityki Społecznej, współfinansowany ze środków Europejskiego Funduszu Społecznego, w ramach Programu Operacyjnego Wiedza Edukacja Rozwój, Oś Priorytetowa II Efektywne polityki publiczne dla rynku pracy, gospodarki i edukacji, Działanie 2.8 Rozwój usług społecznych świadczonych w środowisku lokalnym.