Dziś: 20 Maj 2019    |    Imieniny: Aleksander, Bernardyn, Bazyli

Spotkanie sylwestrowe w Piekoszowie

Tradycyjnie, w ostatnim dniu roku, w Domu dla Niepełnosprawnych w Piekoszowie odbyło  się spotkanie sylwestrowe dla osób niepełnosprawnych i przyjaciół. Rozpoczęliśmy w kaplicy Domu o godz. 20 adoracją Najświętszego Sakramentu. Dziękowaliśmy za Boże dary otrzymane w roku 2018, przepraszaliśmy za grzechy oraz prosiliśmy o Boże błogosławieństwo na Nowy Rok 2019.  Po gorącym posiłku, polonezem rozpoczęliśmy bal sylwestrowy.

Punktualnie o północy rozpoczęła się Msza Święta. Z zewnątrz dochodziły odgłosy petard i fajerwerków, my zaś zanosiliśmy do Boga modlitwę uwielbienia, dziękczynienia i zawierzenia. Mszy Świętej przewodniczył ks. dyrektor Jan Jagiełka, Słowo Boże wygłosił ks. Paweł Samiczak. Po modlitwie, ks. Paweł wcielił się w rolę didżeja zapewniając nam wspaniałą muzykę, odpowiednią do zabawy sylwestrowej. Bawiliśmy się niemal do rana. Kuchnia zadbała o gorące dania, półmiski z wędlinami, sałatki, przystawki, ciasta, owoce i napoje. Szampana ani innego alkoholu nie było. Promujemy zasadę, że można wspaniale się bawić bez alkoholu. Na długo pozostaną w sercach wspomnienia pięknie i radośnie rozpoczętego roku 2019. Niech Bóg będzie uwielbiony!