Dziś: 16 Sierpień 2018    |    Imieniny: Nora, Joachim, Roch

Nasi stypendyści "Skrzydeł" w Legolandzie

Piętnaścioro stypendystów programu "Skrzydła" realizowanego przez Caritas w Polsce w dniu 02.07.2018 poleciało  samolotem z Warszawy do Legolandu w Billund w Danii. Wśród tej grupy było troje podopiecznych programu z Caritas Diecezji Kieleckiej. Wycieczka ta, to docenienie starań dzieci, pochodzących z mniejszych miejscowości, które mimo trudniejszych warunków chcą się dobrze uczyć, wyróżniać, dążą do osiągnięcia wyznaczonych celów, angażują się w akcje charytatywne. Pobyt w Legolandzie został przeprowadzony we współpracy Caritas Polska z PLL Lot, którego to rejs do Billund był pierwszym w swej historii. Dzieci były zafascynowane zarówno lotem jak i atrakcjami Legolandu, tym bardziej, że większość z nich pierwszy raz była za granicą. Za ten gest serdecznie dziękujemy Caritas Polska, PLL Lot ale również rodzicom, opiekunom i  koordynatorom szkół, którzy włączyli się w przygotowania do wyjazdu.

Mamy nadzieję, iż to nie ostatnia taka przygoda przygotowana dla podopiecznych „Skrzydeł". Caritas Diecezji Kieleckiej obecnie obejmuje wsparciem 83 uczniów. Od września 2018 r. ruszamy z kolejną edycją programu. Już dziś zachęcamy osoby indywidualne oraz firmy do włączenia się w ten jakże szlachetny program, który niesie pomoc dzieciom najbardziej potrzebującym. Wystarczy napisać do nas JLIB_HTML_CLOAKING   / zadzwonić  41 344-46-72 lub zgłosić się osobiście do Klubu Integracji Społecznej Caritas ul. Wesoła 54 w Kielcach.

Wideorelacja z wyjazdu do Legolandu - http://www.pytanienasniadanie.tvp.pl/38019147/lot-do-legolandu

(zdjęcia: Caritas Polska)