Dziś: 24 Listopad 2017    |    Imieniny: Flora, Jan, Roman

Nowa edycja Programu stypendialnego „Skrzydła”

Wraz z nowym rokiem szkolnym 2017/2018 Caritas Diecezji Kieleckiej uruchomiła nową  edycję  Programu „Skrzydła”. Celem Programu jest zwiększenie szans edukacyjnych dzieci i młodzieży w wieku szkolnym, którzy z powodu trudnej sytuacji materialnej w rodzinie wymagają pomocy. Program polega na comiesięcznych wpłatach sugerowanej kwoty 150,00 zł lub innej w zależności od woli darczyńcy. Aktualnie pomocą objętych jest 83 dzieci, ale wiele kolejnych oczekuje na wsparcie. Stypendium mogą ufundować pojedyncze osoby, grupy  lub firmy. Wśród naszych Darczyńców znajdują się osoby indywidualne, koła różańcowe oraz przedsiębiorstwa. Od lat  wsparcia udzielają: WSP „Społem” z Kielc, Perfopol ze Starachowic, Zeto z  Kielc, Agropole z Nieprowic. Współpracujemy z Caritas Polska, która również pomaga w finasowaniu stypendiów.

Dziękujemy wszystkim dotychczasowym Darczyńcom „Skrzydeł” i zapraszamy do włączenia się w to dzieło miłosierdzia.

Kontakt z koordynatorem akcji z ramienia Caritas Diecezji Kieleckiej: Kielce, ul. Wesoła 54
tel./fax:41 344 46 72, 41 346 01 16 w. 24, , e-mail: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript.

Gościmy:

Odwiedza nas 105 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • bank.JPG