Dziś: 23 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Tekla, Bogusław

„Aktywni – nie wykluczeni”

CARITAS DIECEZJI KIELECKIEJ realizuje od maja 2017 w Centrum Integracji Społecznej projekt „Aktywni – nie wykluczeni” w ramach umowy podpisanej z Wojewodą Świętokrzyskim.

Celem projektu jest zwiększenie gotowości do podjęcia aktywności społeczno-zawodowej przez 15 osób długotrwale bezrobotnych, zagrożonych wykluczeniem społecznym mieszkańców Miasta Kielce i powiatu kieleckiego poprzez udział tych osób w pakiecie zajęć edukacyjno-uspołeczniających.

Uczestnicy projektu dotychczas brali już udział w trwających 48 godzin „Warsztatach podstawowej obsługi komputera i Internetu”, korzystali również ze wsparcia doradczego, psychoterapeutycznego, prawnego czy terapeuty ds. uzależnień prowadzonego zarówno w formie indywidualnej jak i grupowej. Wsparcie to będzie kontynuowane do końca roku.

Uczestnicy projektu będą brali również udział w organizowanych  pod opieką Asystenta oraz wolontariuszy  wyjściach uspołeczniających do kina czy teatru.

Podczas warsztatów i wyjść Uczestnicy projektu  mają zapewniony poczęstunek, materiały szkoleniowe oraz zwrot kosztów dojazdu.

„PROJEKT JEST WSPÓŁFINANSOWANY Z BUDŻETU WOJEWODY ŚWIĘTOKRZYSKIEGO W 2017 R.”

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 20 gości oraz 0 użytkowników.

• biedronka.jpg
  • cebule.JPG