Dziś: 19 Sierpień 2017    |    Imieniny: Konstancja, Emilia, Julian

Trwają półkolonie ze Świetlicą w Proszowicach

Dnia 17 lipca 2017 r. rozpoczął się drugi turnus półkolonii organizowanych przy Świetlicy Środowiskowej Caritas w Proszowicach. Liczne programy sportowe, artystyczne, edukacyjne, przygodowe oraz odpowiednio dobrana kadra pedagogiczna sprawią, że każde dziecko znajdzie coś dla siebie i będzie czuło się bezpiecznie. W tym turnusie grupa 49 dzieci odwiedzi między innymi: Osadę Oraczy w Bochni, Skansen Skamieniałe Miasto w Ciężkowicach, Obserwatorium w Niepołomicach, Muzeum Lotnictwa w Krakowie, Hotel w Dosłońcu. Priorytetem dla nas jest, aby wszystkie dzieci wracały z półkolonii zadowolone, uśmiechnięte i bogate w zdobyte umiejętności i doświadczenia.

Zadanie publiczne z zakresu pomocy społecznej pod nazwą „Dajmy dzieciom radość”, realizowane przez Zespół Placówek Caritas w Proszowicach, jest dofinansowane ze środków Wojewody Małopolskiego.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 13 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg