Dziś: 25 Lipiec 2017    |    Imieniny: Jakub, Krzysztof, Walentyna

Majówka Rowerowa z Biskupem

Zapraszamy na XII Rodzinną Majówkę Rowerową, która odbędzie się 20 maja pod patronatem i z udziałem Biskupa Mariana Florczyka. Zachęcamy do udziału rodziny, młodzież i starszych oraz grupy parafialne. Spotkanie na placu Jana Pawła II w Kielcach przy Bazylice Katedralnej o godz. 9.30. Trasa Majówki wiedzie z Kielc przez Dyminy i Kaczyn, w tamtejszych kościołach zatrzymamy się na wspólną modlitwę. Zakończenie w Borkowie, gdzie odbędzie się festyn rodzinny. Organizatorami są Kuria Diecezjalna w Kielcach,  Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Kielcach, Urząd Miasta i Gminy w Daleszycach oraz Caritas Diecezji Kieleckiej.

Karty uczestnictwa można odebrać w obiektach sportowych Miejskiego Ośrodku Sportu i Rekreacji w Kielcach oraz w Biurze Caritas przy placu Najświętszej Marii Panny.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 56 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • biedronka.jpg