Dziś: 26 Lipiec 2017    |    Imieniny: Anna, Grażyna, Mirosława

Trenowali i pomagali

W dniu 12.04 br. pięściarz wagi junior ciężkiej Mateusz Masternak w ramach akcji „Trening z Mistrzem” poprowadził w Kielcach otwarty trening dla swoich kibiców. Wejściówką na spotkanie były artykuły spożywcze i chemiczne, które popularny Master przekazał dla mieszkanek Schroniska dla Kobiet Ofiar Przemocy działającego w strukturach Caritas Kieleckiej. Pochodzący ze Świętokrzyskiego pięściarz wsparł w ten sposób działalność placówki, która pomaga kobietom i ich dzieciom doznającym przemocy domowej oraz osobom borykającym się z problemem bezdomności.

Serdecznie dziękujemy w imieniu naszych podopiecznych Panu Mateuszowi Masternakowi oraz jego żonie Darii za inicjatywę zbiórki artykułów na potrzeby naszej placówki. Dziękujemy również uczestnikom treningu, którzy wsparli akcję. Po raz kolejny otrzymaliśmy piękne świadectwo bezinteresownej pomocy osobom pokrzywdzonym przez los.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 37 gości oraz 0 użytkowników.

• biedronka.jpg
  • cebule.JPG