Dziś: 25 Kwiecień 2017    |    Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl

Marsz Żonkila przełożony!

Informujemy, że ze względu na niekorzystne warunki atmosferyczne uległ zmianie termin Marszu Żonkila! Odbędzie się on 5 maja br. (piątek) w godz.11.00-13.00. W ten sposób rozpoczniemy wiosenną edycję akcji Pola Nadziei. Zapraszamy wszystkich, którym bliska jest idea hospicyjna, szczególnie liczymy na uczestnictwo uczniów szkół podstawowych wraz z opiekunami. Dla najmłodszych przygotowaliśmy bowiem wiele atrakcji. Trasa Marszu będzie przebiegała spod pomnika H. Sienkiewicza przy pl. Moniuszki w Kielcach do pl. Artystów. Tam zaplanowaliśmy gry i zabawy dla dzieci z udziałem Koziołka Matołka z Pacanowa oraz naszych wolontariuszy. Prosimy, aby uczestnicy mieli widoczne żółte elementy stroju albo ozdoby oraz transparenty nawiązujące do akcji Pola Nadziei. Podczas Marszu odbędzie się kwesta na rzecz Hospicjum Stacjonarnego im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.

Zgłoszenia prosimy przesyłać do 19.04 – na email: Ten adres pocztowy jest chroniony przed spamowaniem. Aby go zobaczyć, konieczne jest włączenie obsługi JavaScript. , tel.:  Urszula Wójcik –  609369652 lub  Jolanta Kowalik – 784532509.

Rozpocznijmy naszą akcję uroczyście i radośnie, pokażmy mieszkańcom Kielc jak wiele radościi entuzjazmu jest w wolontariuszach Pól Nadziei!

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 77 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • cebule.JPG