Dziś: 24 Listopad 2017    |    Imieniny: Flora, Jan, Roman

Zapraszamy na Marsz Żonkila!

Marsz Żonkila odbędzie się 5 maja br. (piątek) w godz.11.00-13.00. W ten sposób rozpoczniemy wiosenną edycję akcji Pola Nadziei. Zapraszamy wszystkich, którym bliska jest idea hospicyjna, szczególnie liczymy na uczestnictwo uczniów szkół podstawowych wraz z opiekunami. Dla najmłodszych przygotowaliśmy bowiem wiele atrakcji. Trasa Marszu będzie przebiegała spod pomnika H. Sienkiewicza przy pl. Moniuszki w Kielcach do pl. Artystów. Tam zaplanowaliśmy gry i zabawy dla dzieci z udziałem Koziołka Matołka z Pacanowa oraz naszych wolontariuszy. Prosimy, aby uczestnicy mieli widoczne żółte elementy stroju albo ozdoby oraz transparenty nawiązujące do akcji Pola Nadziei. Podczas Marszu odbędzie się kwesta na rzecz Hospicjum Stacjonarnego im. św. Matki Teresy z Kalkuty w Kielcach.

Rozpocznijmy naszą akcję uroczyście i radośnie, pokażmy mieszkańcom Kielc jak wiele radościi entuzjazmu jest w wolontariuszach Pól Nadziei!

Gościmy:

Odwiedza nas 55 gości oraz 0 użytkowników.

• cebule.JPG
  • bank.JPG