Dziś: 25 Kwiecień 2017    |    Imieniny: Marek, Jarosław, Wasyl

Oblicza wiosny w Proszowicach

Coraz dłuższe i cieplejsze dni, coraz więcej zieleni, kwitnących krzewów, drzew i kwiatów, to znak, że zawitała do nas najpiękniejsza pora roku - wiosna.

W naszej Świetlicy w Proszowicach przygotowaliśmy dla dzieci specjalne zajęcia, wymagające rozruszania nieco ospałych po zimie szarych komórek. Oczywiście zajęcia te związane były właśnie z tą przepiękną porą roku. Każde zadanie, z którym zmagali się wychowankowie, wiązało się z nagrodą. Prawidłowe odszukanie nazw wiosennych kwiatów pozwoliło dzieciom obejrzeć prezentację zdjęć wiosennych kwiatów rosnących w ogródkach i w lasach. Drugie zadanie zaprowadziło naszych tropicieli w Tatry, do Doliny Chochołowskiej. I tym razem dzieci obejrzały fotografie i albumy ukazujące piękno doliny obsypanej fioletowymi krokusami.

Nasi wychowankowie świetnie poradzili sobie z wiosennymi zagadkami, poznali informacje o tym, które ptaki pierwsze powracają do naszego kraju po zimie i wysłuchali nagrań ze śpiewem skowronka i leśnych ptaków. Ale największą nagrodą było wspólne podziwianie wiosennego ożywienia w naszym Ogrodzie Biblijnym!

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 98 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg