Dziś: 1 Marzec 2017    |    Imieniny: Antonina, Antoni, Albin

Msza w intencji chorych w WTZ Ostrów

Pracownicy i uczestniczy Warsztatów Terapii Zajęciowej Caritas w Ostrowie (gm. Krasocin) obchodzili XXV Światowy Dzień Chorego. Dzień ten tradycyjnie jest obchodzony we wspomnienie objawień Matki Bożej z Lourdes, 11 lutego. To okazja  do zwrócenia szczególnej uwagi na sytuację chorych i cierpiących. Ojciec Święty Franciszek w swoim orędziu zachęca do modlitwy o to, byśmy zawsze umieli odnosić się do chorego, jak do osoby, która nosi w sobie dar, którym powinna dzielić się z innymi. Z tej racji w dniu 10.02.2017 r. w WTZ w Ostrowie została odprawiona Msza Święta w intencji chorych, którą sprawował wikariusz z parafii Św. Doroty i Św. Tekli w Krasocinie ks. Michał Krężel. W modlitwie polecano Bogu wszystkich chorych, cierpiących, szczególnie uczestników WTZ w Ostrowie i filii w Kossowie oraz ich rodziny i pracowników placówki.

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: