Dziś: 21 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Hipolit, Mateusz, Daria

Już po feriach w Proszowicach

Ferie zimowe są krótkim okresem odpoczynku od nauki pomiędzy pierwszym a drugim semestrem roku szkolnego. W Świetlicy Środowiskowej w Proszowicach wolne dni mijały bardzo przyjemnie. Na zajęciach dzieci tworzyły piękne prace plastyczne, wszystkie o tematyce zimowej, bo zima w tym roku pokazuje nam swoje śnieżne i mroźne oblicze. Nie zabrakło też  piosenek i opowieści o zimie. W trakcie naszych ferii dzieci poznawały także przygody Muminków, oglądając animowane filmy: "Zima w Dolinie Muminków", "Zimowi goście" i "Zimowe ognisko". Na zajęciach można było także rozwiązywać zagadki, łamigłówki, krzyżówki i rebusy, a dodatkową atrakcją była wizyta na krytej pływalni.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: