Dziś: 21 Wrzesień 2017    |    Imieniny: Hipolit, Mateusz, Daria

Przekaż 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas

Św. Brat Albert Chmielowski, którego rok obchodzimy, mawiał "powinno się być dobrym jak chleb". Tę dobroć możemy świadczyć na wiele sposobów, także poprzez przekazanie 1% podatku. Zachęcamy, by w ten sposób wesprzeć dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej.

Twój dar może stać się wsparciem dla osób chorych, cierpiących, bezdomnych, starszych oraz dzieci i rodzin ubogich. Dzięki pomocy darczyńców możemy prowadzić hospicja, domy opieki, świetlice środowiskowe, schroniska dla bezdomnych i stołówki charytatywne. Pomagamy osobom dotkniętym zdarzeniami losowymi, przekazujemy żywność potrzebującym, organizujemy kolonie charytatywne oraz szereg innych dzieł miłosierdzia.  W ostatnich latach dzięki wpływom z 1% podatku wybudowaliśmy i prowadzimy Hospicjum im bł. M.Teresy z Kalkuty w Kielcach.

By przekazać 1% podatku na dzieła miłosierdzia Caritas należy w rocznym zeznaniu podatkowym PIT za 2016 r. wpisać nr KRS 0000198087 i wyliczoną kwotę 1% podatku. Specjalny program do rozliczenia PIT znajduje się na naszej stronie internetowej, natomiast w biurze Caritas przy Placu NMP 1 w Kielcach bezpłatnie pomożemy wypełnić deklaracje PIT osobom pragnącym przekazać 1 % podatku dla Caritas Diecezji Kieleckiej.

WTZ - PIASEK WIELKI

Placówka pobytu dziennego przeznaczona dla osób niepełnosprawnych ze wskazaniem do terapii zajęciowej.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy:

Odwiedza nas 40 gości oraz 0 użytkowników.

• zielen.jpg
  • biedronka.jpg