Dziś: 1 Marzec 2017    |    Imieniny: Antonina, Antoni, Albin

Mieszkańcy DPS z Rudek na kuligu

4 lutego 2017 r. mieszkańcy Domu Pomocy Społecznej Caritas w Rudkach uczestniczyli w kuligu. Dzięki uprzejmości pana Włodzimierza, właściciela niewielkiej stadniny koni w Drugni, nasi mieszkańcy mogli zwiedzić stadninę i poznać pracę w takim miejscu. Główną atrakcją wyprawy był konny kulig po lesie, a potem pieczenie kiełbasek. Ognisko odbyło się przy leśnej figurce św. Huberta, o której  p.  Renata Sędzimir, nasza terapeutka, opowiedziała ciekawą historię. Podopieczni DPS mogli również spróbować jazdy konno w towarzystwie opiekuna stadniny. Brat pani Renaty przybliżył nam na czym polega zapomniany już zwód pilarza oraz jak wygląda praca arborysty. To zawód polegający na pielęgnacji drzew metodą alpinistyczną bez użycia ciężkiego sprzętu. W organizację kuligu zaangażowali się również zaprzyjaźnieni z naszą placówką wolontariusze z Młodzieżowego Ośrodka Wychowawczego w Rembowie.

DDOM

Dzienny Dom Opieki Medycznej Caritas w Kielcach.

WOLONTARIAT

Zapraszamy na nową stronę Diecezjalnego Centrum Wolontariatu w Kielcach.

POMOC ŻYWNOŚCIOWA

Caritas Polska po raz kolejny jako jedna z czterech organizacji pozarządowych będzie realizowała Program Operacyjny Pomoc Żywnościowa 2014-2020.

PROGRAM "SKRZYDŁA"

Program polegajacy na systematycznym materialnym wsparciu uczniów szkół podstawowych, gimnazjów i szkół średnich.

Wspieraj dzieła miłosierdzia Caritas Diecezji Kieleckiej podczas codziennych zakupów przez internet !    Dziękujemy.

Od 21-05-2010 r. nieprzerwanie uczestniczymy w programie Rzetelna Firma i udostępniamy szereg informacji świadczących o naszej wiarygodności.

Program wsparcia żywienia dzieci

Gościmy: